NEDJELJNA MISAO – 25. KG

Biti Božji sluga, uključuje svim snagama tražiti istinu i razlog i s kriterijima vjere.

Život nam nije dan za gubljenje. Netko je, s nekim razlogom, rekao da je naš život ček kojega Bog stavlja u naše ruke da ga koristimo koliko nam je potrebno. Ali, što se događa? Nismo uvijek dobri upravljati. Puno puta smo postali “kradljivci” našeg vlastitog postojanja; Puno puta smo krali vrijeme naše vlastite sreće; puno puta smo krali mira naše vlastite duše; puno puta smo krali mudrost naših vlastitih misli; puno puta smo obmanjivali našu vlastitu budućnost.                                                                                   

Umjesto da dodajemo više nula tom čeku, mi punimo naš nemir, tugu i jad svime i ničim.

Dobrota Gospodinova je neograničena, i mi to dobro znamo. Ali, to ne znači da, znajući za to veliko Božje srce idemo kroz život bez analize i razmišljanja kakav je taj naš hod s Bogom.

Analiziramo i razmišljamo što kupiti, kako se ponašati s bankama, s prijateljima ili neprijateljima, ali uvijek, ne činimo balans našeg odnos s Onim koji nas je stvorio, s Onim koji nas je učinio svojom djecom po krštenju.

Kako bi bilo dobro da se u ovom slavlju, upitamo: Jesmo li lukavi ili razboriti sa svime što se tiče Boga? Ponašamo li se dostojanstveno kada je u pitanju Bog? Jesmo li zainteresirani za njegovo kraljevstvo, ili, naprotiv, zainteresirani smo samo s vremena na vrijeme? Trudimo se prilagoditi naše živote, naše ponašanje, naše stavove s evanđeljem?

JL