Sedma uskrsna nedjelja

Jedinstvo po IsusuSvjedočimo o svijetu punom nemira i podjela. Vrijeme je da se zapitamo: Svjedočimo li o ljubavi? Ljubavi koju nam je Bog poslao u liku Isusa Krista? Isus ne želi podjele. On želi da svi budemo jedno, “da tako budu savršeno jedno da svijet upozna da si me ti poslao i ljubio njih kao što si mene ljubio” (Iv 17, 23). Hoćemo li se onda prepustiti podjelama i govoriti jedni o drugima kao o našima i vašima? Jer, svi smo loze jednoga trsa. Imamo samo jednog kralja – Gospodina koji kraljuje nad svom zemljom.

Zovnimo ga da dođe i nastani se u našim srcima, kako ne bismo bili žedni vode života. Nemiri i podjele postoje, ali mi ih nemojmo prihvatiti. Usprkos tome, provucimo ideju o miru i jedinstvu. Budimo kao Stjepan koji pred smrt viče: “Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh!” (Dj 7, 60) i dopušta da ga kamenuju poradi Krista i time prekida začarani krug osvete i podjela.

Neka ljudi prepoznaju Krista i budu s njim preko nas. Budimo svjedoci istine, mira i ljubavi. Isus kaže: “Oče pravedni, svijet te nije upoznao, ja te upoznah; a i ovi upoznaše da si me ti poslao. I njima sam očitovao tvoje ime, i još ću očitovati, da ljubav kojom si ti mene ljubio bude u njima – i ja u njima” (Iv 17, 25-26). Dakle, Bog to želi od nas pa nam daje i snagu i poticaj da tako i činimo ljubeći nas.