Opis

_I9A4315Na području župe Gospe od ružarija u Splitu živi oko dvije tisuće župljana. Iako je starija populacija u župi, krštenja godišnje bude oko stotinjak, zatim vjenčanja je šezdesetak, a sprovoda tridesetak. Puno bude i krizmanika. Mnogi će krizmanici sve učiniti, ići na vjeronauk po nekoliko godina, samo da se krizmaju u toj župi. Kako je krizma poslije drugog razreda srednje škole, onda mladi dolaze iz različitih škola jer više nisu vezani za mjesto kao u osnovnoj školi. Svake nedjelje slavi se šest misa i crkva je za vrijeme svake mise dupkom puna.

To je središte grada i pretežno su starije zgrade, a u njima su i starije osobe. Mladi pretežno sele na periferiju grada, tamo gdje ima stanova, gdje ima prostora. Na neki način ovo je personalna župa. Po statistici ima više vjernika na misama nego župljana u župi. Za Božić i Uskrs ispovijedi se do četiri tisuće vjernika u našoj crkvi.

Ovdje na našem području, dakle, u centru grada, ima beskućnika, ovisnika, potrebnih tuđe pomoći. Zapravo, sama pozicija samostana tjera čovjeka na rad. Tjedno kroz samostan prođe oko 250 do 300 mladih.