Uskrs

Crteži prvopričesnikaJednog ranog jutra čovjek je stajao ispred trgovine u Edinburghu (Škotska). Napeto je gledao veliku sliku koja je bila u izlogu. Odjednom se pojavio neki dječak.
I misleći da čovjek ne zna što slika prikazuje, reče čovjeku:
“To je Isus na križu, gospodine. Ovi ljudi su ga prikovali na križ. Ta gospođa pored križa je njegova mama. Njezino ime je Marija. Ona je plakala zbog onoga što su učinili njezinu sinu.”
“Kad je Isus umro, gospodine, oni  su ga pokopali. Možete vidjeti grob na rubu slike.”
Dječak je i dalje govorio, ističući vojnike koji su stali pod križem, i rekao da su oni stavili krunu od trnja na Isusovu glavu, i kopljem napravili ranu u Isusovu tijelu.
Sve dok je čovjek stajao, slušao je. Kada je dječak završio, čovjek je bio šokiran i nije ništa govorio. Potapšao je dječaka po ramenu i otišao sa suzama u očima.
Nakon nekoliko sekundi, dječak potrča, povuče čovjeka za rukav i reče: “Ma dobro, gospodine. Nemojte plakati. Dobro je. Zaboravio sam najvažniji dio. Isus je ustao na Uskrs. I on je sada jači i ljepši nego što je bio prije nego što su ga pribili na križ. ”
Ova dirljiva priča izražava nešto jednostavno i lijepo. Zato smo svi došli do crkve na Uskrs. Došli smo slaviti nevjerojatan događaj: Isusovo uskrsnuće od mrtvih.

Želimo li mi uskrsnuti s Kristom? Želimo li mi biti drugačiji?

 

Galerija: