ŽUPNE OBAVIJESTI /17. 10. 2021.- 29. NKG -B

Ponedjeljak, 18. listopada 2021.

SV. LUKA EVANĐELIST

Blagdan. Svete mise u 7, 8 i 18.30 sati

Utorak, 19. listopada 2021.

KATEKUMENAT ili

PRIPRAVA ODRASLIH ZA SAKRAMENTE KRŠĆANSKE INICIJACIJE

U 19 sati.

Svi odrasli koji žele primiti krštenje, euharistiju i krizmu, ili neki od tih sakramenata, mogu se uključiti u pripravu dolaskom u utorak na katehezu i susret priprave.

Četvrtak, 21. listopada 2021.

Bog ljubi grešnika!

Euharistijsko klanjanje pred Presvetim sakramentom

U četvrtak u 20 sati, u sklopu susreta za mlade i studente  ( i sve one koji se tako osjećaju), imat ćemo u crkvi euharistijsko klanjanje pred Presvetim sakramentom. Radosno vas pozivamo da se odazovete na ovo klanjanje i molimo za Božje milosrđe, koje je najvažnija Božja osobitost, i napose za milost obraćenja koju svi trebamo. Svi smo grešnici i svima nama je upućen poziv na obraćenje.

Nedjelja, 24. listopada 2021.

Misijska nedjelja

U sklopu naše vjerničke suodgovornosti i zauzetosti za djelo evangelizacije, u nedjelju ćemo moliti i skupljati priloge za misije.

RASPORED ŽUPNE KATEHEZE (VJERONAUKA)

3. razred osnovne škole (prvopričesnici): SUBOTA u 10 sati

1. razred srednje škole (predkrizmanici): PONEDJELJAK i PETAK u 20 sati

2. razred srednje škole (krizmanici): UTORAK i SRIJEDA u 20 sati.

Podržimo molitvenu kampanju inicijative 40 dana za život 

U tijeku je molitvena kampanja inicijative 40 dana za život. To je međunarodna molitvena pro-life inicijativa koja je 2014. godine prvi put pokrenuta u Hrvatskoj, a sada u njoj sudjeluje 34 hrvatskih gradova, na 36 mjesta bdjenja. Na svjetskoj razini u njoj je sudjelovalo više od milijun vjernika..

Inicijativu 40 dana za život čine tri ključna elementa:

40 dana molitve i posta za prestanak pobačaja u gradovima u kojima se moli, 40 dana miroljubiva bdijenja ispred bolnica gdje se rade pobačaji – kao posljednji znak nade majkama koje tamo dolaze pobaciti te kao znak Božje ljubavi i milosrđa koji poziva na obraćenje sve one koji čine pobačaj, te osvješćivanje lokalne zajednice o problemu pobačaja.

U Hrvatskoj znamo za preko 100 djece koja su rođena jer su im majke odustale od pobačaja, potaknute molitvenim bdijenjem pred bolnicama. Inicijativu je službeno blagoslovio i papa Franjo, a u Hrvatskoj i biskupi, među kojima i naš otac nadbiskup Marin Barišić.

Ove jeseni se ponovno bdije u Splitu i to po 15ti put. Molitveno bdijenje započelo je 22. rujna i traje 40 dana – do 31. listopada. Bdije se svakodnevno i to na dva mjesta: pred rodilištem u Splitu od 6:00 do 18:00, te pred poliklinikom CiTO svaki dan od 6:00 do 18:00. Vikendom pred rodilištem se bdije i cijele noći. Ovim putem Vas pozivamo da se pridružite molitvi u spomenutim terminima i stanete u obranu najmanjih, naših nerođenih!