ŽUPNE OBAVIJESTI : 28. nedjelja kroz godinu (10.10. 2021.)

Nedjelja, 10. listopada 2021.

Susret dominikanskog laičkog bratstva (3. red) sv. Dominika

U 17 sati

Utorak, 12. listopada 2021.

KATEKUMENAT ili

PRIPRAVA ODRASLIH ZA SAKRAMENTE KRŠĆANSKE INICIJACIJE

U 19 sati.

Svi odrasli koji žele primiti krštenje, euharistiju i krizmu, ili neki od tih sakramenata, mogu se uključiti u pripravu dolaskom u utorak na katehezu i susret priprave.

Četvrtak, 14. listopada 2021.

„Izbavi nas od zla i oslobodi od zavodljivosti i ropstva grijeha!

MOLITVENI SUSRET ZA STUDENTE I MLADE

 ( i sve one koji se tako osjećaju)

U četvrtak u 20 sati, u sklopu kateheza za mlade i studente, imat ćemo prvi molitveni susret za mlade u pastoralnoj dvorani samostana. Radosno vas pozivam da se odazovete na ovaj susret i zajedno molimo, razmatramo, pjevamo i vapimo Svemogućem Bogu, koji je jedini svet i izvor svake svetosti,  da nas izbavi od svakoga zla i oslobodi nas zavodljivosti i ropstva grijeha!

Petak, 15. listopada 2021.

Sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica

Spomendan. Svete mise u 7, 8 i 18.30 sati

Subota, 16. listopada 2021.

Listopadski koncert Akademskog zbora Sveučilišta u Zadru

CONDURA CROATICA ZADAR

U subotu, nakon večernje mise, u 19 sati u našoj će crkvi mješoviti pjevački zbor „Condura Croatica Zadar“, radi se o akademskom zboru Sveučilišta u Zadru, održat koncert pod dirigentskom palicom  Ive Nižića, glazvenog pedagoga i skladatelja. Na programu su PJESME o BDM-i OD RENESANSE DO DANAS.

RASPORED ŽUPNE KATEHEZE (VJERONAUKA)

1. i 2. razred osnovne škole: SUBOTA u 11 sati

3. razred osnovne škole (prvopričesnici): SUBOTA u 10 sati

4., 5. i 6. razred osnovne škole: SUBOTA u 10 sati

7. i 8. razred osnovne škole: PETAK u 19. 30 sati 

1. razred srednje škole (predkrizmanici): PONEDJELJAK i PETAK u 20 sati

2. razred srednje škole (krizmanici): UTORAK i SRIJEDA u 20 sati.

Otvaranja Biskupske sinode u mjesnim Crkvama, kao prve faze XVI. redovite Opće skupštine Biskupske sinode 2021. – 2023. godine

Papa Franjo je sazvao Biskupsku sinodu koja će se u cijeloj Crkvi odvijati od 2021. do 2023. godine pod nazivom »Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje«, a njezin će se prvi dio odvijati na biskupijskim razinama te je, nakon službenoga otvaranja Sinode u Rimu 10. listopada 2021., predviđeno otvaranje u svakoj pojedinoj biskupiji. U našoj Splitskoj nadbiskupiji otvaranje Sinode je u nedjelju 17. listopada. To je prva faza XVI. redovite opće skupštine Biskupske sinode koja će zasjedati u Rimu 2023. godine.

U sinodskoj molitvi kojom molimo Duha Svetoga da nam pomogne živjeti sinodalnost Crkve ovako zazivamo: »Udijeli nam da u tebi pronađemo mjesto jedinstva, kako bismo zajedno kročili prema vječnomu životu, ne udaljujući se nikada od puta istine ni od onoga što je ispravno«. Jedinstvo, zajedništvo, i vječni život. Iste su okosnice te molitve i Sinode kojom nastavljamo svoj hod u vjeri, nadi i ljubavi, usredotočeni na: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje, uvijek slijedeći put istine koja se može vidjeti i iskusiti samo u svjetlu vječnosti.