ŽUPNE OBAVIJESTI

8. NEDJELJA KROZ GODINU / 27. 02. 2022.

RASPORED SVETIH MISA

Radnim danom u 7, 8 i 18.30 sati;

Nedjeljom u 7, 8, 9, 10, 11 i 18.30 sati.

Srijeda, 02. ožujka 2022.

PEPELNICA

Dan obaveznog posta. Svete mise s OBREDOM PEPELJANJA u 7, 8, 18.30 i 20.15 sati. Na misu u 20.15 posebno pozivamo sve srednjoškolce i studente.

Ovim danom započinje korizmeno vrijeme, vrijeme molitve, pokore, posta, ljubavi, dobrih djela, obraćenja. Na Čistu srijedu za nas katolike je obvezatan post i nemrs. Crkva činom pepeljenja poziva vjernike na obraćenje. Mi ćemo u našoj crkvi za vrijeme svake svete mise imati obred pepeljenja i time pozvati vjernike da korizmeno vrijeme prožive kao mogućnost povratka vrednotama Evanđelja.

Četvrtak, 03. ožujka 2022.

KATEHEZA ZA ODRASLE: „Zašto vjerovati Isusu Kristu?“

4. Zašto hrabrosti u vjeri nema bez suočavanja sa svojom ranjivošću, krhkošću i smrtnošću ?

Nastavljamo s našim katehezama (vjeronaukom/predavanjima) za odrasle svakog prvog četvrtka u mjesecu „Zašto vjerovati Isusu Kristu?“. Ovoga četvrtka, s početkom u 19 sati, nakon večernje svete mise, p. Marko Bijelić OP ima četvrto  predavanje o kršćanskoj hrabrosti, koja poznaje strah od vlastite ranjivosti.

Petak, 04. ožujka 2022.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA
u 17.45 (prije večernje svete mise u 18.30)

***

EUHARISTIJSKO  KLANJANJE PRED PRESVETIM SAKRAMENTOM

U 19 sati (odmah nakon večernje svete mise)

MOLITVA ZA SINODU

Stojimo pred tobom, Duše Sveti, sabrani u tvoje ime.

Povjeravamo se samo tebi da nas vodiš: nastani se u srcima našim, pokaži nam put kojim nam je ići i nauči nas njime pravo hoditi.

Slabi smo i grješni, ali ti nas čuvaj da ne budemo nositelji nesklada. Ne dopusti da nas neznanje odvede na pogrješan put i da površnost ravna našim djelima.

Udijeli nam da u tebi pronađemo mjesto jedinstva kako bismo zajedno kročili prema vječnomu životu, ne udaljujući se nikada od puta istine ni od onoga što je ispravno. Za sve to molimo tebe, koji djeluješ na svakome mjestu i u svakome vremenu, u zajedništvu s Ocem i Sinom, u vijeke vjekova.

Amen.