ŽUPNE OBAVIJESTI

2. korizmena nedjelja /13. 03. 2022.

Ponedjeljak, 14. ožujka 2022.

Lectio divina

Kroz korizmu u našoj župi imat ćemo svakog ponedjeljka Lectio divina. Lectio Divina (Božansko čitanje) je molitva nad tekstom iz Svetog pisma. U ovoj metodi molitve nalaze se tri vrste kršćanske molitve: usmena (oratio), medi­tativna (meditatio) i kontemplativna (contemplatio). Biskupska sinoda 2008. predlaže da se „božansko čitanje – Lectio divina – promiče u župama, obiteljima, crkvenim pokretima, u odgoju budućih svećenika, na vjeronauku“. Ovo je prilika da hranimo svoj dan molitvom, meditacijom, slušanjem Božje riječi. Sve je to sadržano uz Lectio divina.

Ponedjeljkom u 19 sati (nakon večernje svete mise) u vjeronaučnoj dvorani.  Svi ste od srca pozvani i dobrodošli

Četvrtak, 17. ožujka 2022.

Podari nam, Gospodine, duha pokajanja i spasi nas po Isusovu poniženju.

MOLITVENI SUSRET

u četvrtak, u 19 sati,

u sklopu kateheza o „Sedam glavnih grijeha i kreposti kojima ih možemo pobijediti“ Dođi, pridruži nam se i budi dio naše molitvene zajednice! Dođi i donesi svoje srce, želje, nakane i zahvale pred milosrdnim Bogom koji se za sve nas brine!

Subota, 19. ožujka 2022.

SV. JOSIP, zaručnik Bl. Dj. Marije

Svetkovina. Svete mise u 7, 8 i 18.30 sati.

KRIŽNI PUT

Kroz korizmu svakog petka i nedjelje u 17. 45 sati

MOLITVA ZA SINODU

Stojimo pred tobom, Duše Sveti, sabrani u tvoje ime.  Povjeravamo se samo tebi da nas vodiš: nastani se u srcima našim, pokaži nam put kojim nam je ići i nauči nas njime pravo hoditi. Slabi smo i grješni, ali ti nas čuvaj da ne budemo nositelji nesklada. Ne dopusti da nas neznanje odvede na pogrješan put i da površnost ravna našim djelima. Udijeli nam da u tebi pronađemo mjesto jedinstva kako bismo zajedno kročili prema vječnomu životu, ne udaljujući se nikada od puta istine ni od onoga što je ispravno. Za sve to molimo tebe, koji djeluješ na svakome mjestu i u svakome vremenu, u zajedništvu s Ocem i Sinom, u vijeke vjekova. Amen.